zondag 10 januari 2010

Morning, Trail of Tears en Epica * 10 januari 2010, Tivoli - UtrechtSetlist Trail of Tears:
The Feverish Alliance, verder weet ik het niet.
Setlist Epica:
Samadhi, Resign to Surrender, Sensorium, Unleashed, Martyr of the Free Word, Imperial March, Design Your Universe, Tides of Time, Seif Al Din, Facade of Reality, Sancta Terra, The Obsessive Devotion en The Phantom Agony. Toegift: Cry For The Moon, Quietus en Consign To Oblivion.


Trail of Tears was een prima voorprogramma

Na het prima voorprogramma van Trail of Tears speelde Epica de hele zaal plat. Epica en in het bijzonder Simone, zijn één van de beste zo niet beste (gothic) metal bands die er bestaat. Gesprongen, gedronken (iets te veel), gezongen en gebotst ik was helemaal leeg aan het eind van de avond.

'Trail of Tears' zette en heerlijk optreden neer waarbij vooral de zang opviel. Het blijft altijd mooi als de stemmen wisselen van grunt naar het lieflijke vrouwengeluid. Jammer was wel dat de muziek wat iel klok ten opzichte van de geweldige stemmen. Toch wel een heel leuk optreden en fijn dat ik de band eens live aan het werk heb gezien.


Simone was in vorm

Ja en wat moet ik over Epica zeggen. De band wordt elk jaar beter en het kan bijna niet anders of dit moet eens een wereldact gaan worden. Het geluid was van sublieme kwaliteit; beter kan bijna niet meer. Ook de lichtshow was prima uitgebalanceerd. Met dit optreden laat Epica zien dat het op het moment waarschijnlijk Nederlands beste metalband is. Dat ze goed spelen en een show neer kunnen zetten van internationale allure. En dat ze een publiek het gevoel kunnen geven dat het gewaardeerd word, zodat iedereen compleet voldaan naar huis keert. Klasse!

Buikdanseres Claudia Miceli kwam ook nog even langs...

Lees ook een review op: 
http://www.utrecht-roxx.nl/
http://www.bluesmaster.nl/Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n telefoon) van Epica op youtube: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten