zaterdag 7 januari 2006

Morning, The Old Dead Tree en Epica * 7 januari 2006, Tivoli - UtrechtSetlist The Old Dead Tree:
It Can't Be!, Unrelenting, How Could You?, Even If, Somewhere Else, Out of Breath, Knock Out Song/Everyday Life en We Cry as One.
Setlist Epica:
Dance of Fate,  Sensorium, The Last Crusade, Seif al Din, Façade of Reality, Quietus, Linger, Blank Infinity, Crystal Mountain, Mother of Light, Cry for the Moon, The Phantom Agony en Consign to Oblivion

      Erg sterk optreden van The Old Dead Tree

Tivoli de Helling was helemaal uitverkocht voor deze avond. Het concert zou eerst plaats vinden op 15 oktober 2005 maar toen was Simone ziek. Morning verving The Legion of Hetheria en gaf een heel aardig optreden. Een zeer verrassend optreden van de voor mij onbekende band The Old Dead Tree maakt het begin van mijn avond al geslaagd. De nummers van deze Franse band bestaan uit subtiele maar loodzware metal en maakt grote indruk met een zeer sterke rol voor zanger/grunter Manual Munoz. Prima band en heerlijke nummers. 

      Epica kwam, zag en overwon!

Epica is daarna nog de overtreffende trap, wat een klasse. Zal me niet verbazen dat dit een hele grote band gaat worden! Zangeres Simone Simons zingt zo mooi als een nachtegaal en gitarist Mark Jansen jut het publiek flink op.  Een zeer heftig moment in de set is de cover Chrystal Mountain van het Amerikaanse Death. Er ontstaat een flinke pit in de zaal en ook de band gaat helemaal los. Na enkele toegiften en een huwelijksaanzoek van een fan is de zeer geslaagde avond ten einde.


Lees ook een review op: 
http://3voor12.vpro.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten