woensdag 9 mei 2001

Uriah Heep * 9 mei 2001, De Kade - ZaandamSetlist Uriah Heep:
Return to Fantasy, Universal Wheels, Only the Young, Stealin,
Love in Silence, Sunrise, Traveller in Time, Between Two Worlds,
I Can Hear Voices, Come Away Melinda, Heartless Land, Gypsy,
Look at Yourself, July Morning, Bird of Prey, Easy Livin',
Acoustic improvisation & Lady in Black. 


Met John den Hoogen, Hans, Nicole en Renate nóg maar een keer naar de Kade. Het was de vorige keer ook weer zo goed geweest. Het was een volle bak, de Kade had meer dan 600 kaarten verkocht en moest het bordje uitverkocht op de deur hangen.
Review van http://www.moreheep.com/
Verslag van Zaandam 9 mei 2001 door Marc Stoute. I.v.m. eventuele files vanaf het werk vroeg vertrokken en m'n jongere Quo-fan-broer opgehaald om naar Zaandam af te reizen. Het begint een gewoonte te worden met z'n tweeen concerten af te lopen. Hij mee naar Uriah Heep en Deep Purple, ik mee naar Quo (je moet er dus wat voor over hebben...). In Zaandam aangekomen met moeite een palmpje weten te scoren, nadat we eerst overal op Heineken waren gestuit. Vooraf een frietje in een tent waarvan werd gezegd dat ze de lekkerste handgemaakte frites hadden van Zaandam. Ben ik blij dat ik niet in Zaandam woon!! Maar goed, tegen negenen richting de Kade, waar we 1X eerder waren geweest. Volle bak, maar daarom niet minder gezellig. Lekkere muziek ook vooraf, hetgeen niet bij ieder concert het geval is.....meestal bagger! Iets over tijd (tegen half tien) zijn daar dan eindelijk de heren waar het ons (mij in ieder geval) om te doen is om in te zetten met "Return to Fantasy", een nummer waar ik goeie herinneringen aan over heb gehouden. 

Allemaal zijn ze perfect in vorm, ze hebben er zin in, dat staat nu al als een paal boven water. Stil staan lukt niet meer...ik moet bewegen en zingen en dichterbij zien te komen. Al snel sta ik op 2 meter afstand van Trevor af. Het blijft een vreemd idee om zo dicht bij iemand te staan, waar je zoveel jaren naar luistert via lp en cd. Dit maakt de Kade dan ook als een unieke lokatie om te spelen. Ahoy (waar DP optreedt)ligt lekker dichtbij, maar je staat mijlenver van iedereen vandaan. Afijn....in een razend tempo wordt, afwisselend oud en nieuw/hard en zacht doorgespeeld en ik krijg het steeds warmer. Stilstaan zou een optie zijn, maar dat is dus niet mogelijk. Gelukkig denken er meer zo over want rondom me wordt gehost en meegegalmd. En niet alleen ouwe lullen zoals ikzelf (35), maar ook kids van een jaar of 10! Prachtig om ook die generatie Gypsy zien mee te zingen. 

Het geluid was overigens hier en daar zelfs iets te zacht (Phill), maar verder geen slecht woord over de hele avond. Gelukkig bedachten ze zich ook niet toen ze de eerste keer van het podium verdwenen. Het was tenslotte het laatste concert in Nederland (dit jaar!), maar ze kwamen terug en wel 2X!! Wat een prachtige acoustische gitaarsolo van Mick tussendoor! Ik begrijp echt niet dat Heep in Nederland nooit helemaal van de grond is gekomen. Wat ze op zo'n avond in Zaandam neerzetten getuigd toch echt van professionaliteit en kwaliteit. Helaas komt er al snel weer een eind aan dit feest en na 2X Bernie de hand te hebben geschud, weer op huis aan. Het is nu even afwachten of Bernie z'n belofte van het begin van de avond gaat waarmaken en er inderdaad weer een totaal nieuwe cd gaat komen.....En wat komt er na een nieuwe cd......De Kade??? Geen opmerkingen:

Een reactie posten