donderdag 5 mei 1988

Chrome Molly en Alice Cooper * 5 mei 1988, Rijnhal - Arnhem


Setlist Alice Cooper:
Intro, Teenage Frankenstein, Court Voice, No more mister Nice Guy, Billion Dollar Babies, Is It My Body, I'm Eighteen, Go to Hell, Prince of Darkness, instrumental intermission, Chop, Chop, Chop, Gail, Roses On White Lace, Only Women Bleed, Devil's Food, Black Widow, Dead Babies, Killer, instrumental intermission, School's Out,
Freedom en Under My Wheels. 

Banner van het concert 


Zo, vanaf de jaren zeventig was dit toch echt mijn grote idool. De elpee's Killer, School's Out en Billion Dollar Babies werden helemaal grijs gedraaid en elke keer als er weer een nieuwe plaat uitkwam stond ik de eerste de beste dag dat ie in de winkel lag op de stoep om 'm te kopen. Snel naar huis en luisteren wat Alice nu allemaal weer verzonnen had om op die grote zwarte schijf te zetten. Eigenlijk vond ik alles goed wat ie deed en dan zal het wel je allergrootste idool zijn. Helaas was het er nooit van gekomen om 'm eens live te gaan bekijken. Gelukkig kondigde Alice zijn comeback aan op Headbangers Ball en werd zijn terugkeer vergezeld met een elpee Raise Your Fist and Yell.

Alice in actie 

Net als de plaat ervoor (Constrictor) was het een beetje gladde Amerikaanse Rock maar zoals altijd bij een concert van Alice past alles naadloos in elkaar. Het was in ieder geval een ijzersterke band waarmee hij tevoorschijn kwam met toppers zoals Kip Winger en Kane Roberts. Al met al was het geweldig om voor het eerst mijn grote jeugdidool live te zien. Ik vond het een schitterend concert, vergeet nooit meer het neerkomen van de "ophaalbrug" bij het nummer de Black Widow. Gelukkig speelden ze ook Freedom nog van de nieuwste plaat, een heerlijk nummer om mee te bléren. 


Alice! (foto Marcel Jas) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten